jueves, 8 de septiembre de 2011

PLA DE FOMENT DE LA LECTURA A LA CLASSE DE SOCIALS

Llegir és un plaer, un luxe, una il.lusió, un sentiment, un indescriptible font de cultura, de coneiximent, una gran ajuda per al desenvolupament de la imaginació, un lloc on descobrir nous espais, nous sentiments...

Podria estar així tot el dia i mai no donaria amb la frase perfecta que explicara tots els arguments que m'espenten a inciar un any m´s el Pla Lector.

Molts de vosaltres digueu que no vos agrada llegir... Pobrets! No sabeu allò quer pergueu!

Molts de vosaltres també sé que sou grans lectors però que no vos agraden els llibres "obligats". Ho sent però és el meu treball i crec que un educador no educa de manera completa si no coi lementa la seua acció amb coses tan meravelloses com la lectura. Així doncs, esteu OBLIGATS  a llegir aquestos llibres i per això hauré de fer una prova de lectura a les dates indicades. M'agradaria no haver de fer-ho, però vos he d'evaluar.

He tractat de buscar els llibres més adequats i en la mesura de les possibilitats educatives, els més interessants. Alguns ja són clàssics des de fa anys i tots els meus alumnes se´ls han llegit però ja sabeu que m'agrada anar canviant fins que done amb els llibres perfectes, però la perfecció, no existeix, encara que hem de tractar d'aconseguir-la amb totes les nostres forces.

I després d'aquest " rollo" vos dic llibres, títols i dates del control de lectura. Els llibres que tenen l'editorial han de ser obligatòriament eixos per una qüestió d'uniformitat a l'hora de fer la prova, però els que no tenen editorial indicada, s´pon antics i s'han fet d'ells moltes edicions. Feu una ullada per casa primer de tot abans de comprar-los doncs és possible que els vostres pars, cosins o germans el tinguen. I també companys de cursos anteriors. Qualsevol estalvi és bò per als vostres pares en temps de crisi.

PRIMER D'ESO
  • Viaje al fondo de la Tierra  de Julio Verne. Un clàssic de més de 100 anys que podeu trobar en molts llocs i a bon preu. Si el trobeu en valencià molt millor, però si el teniu o trobeu més fàcil en castellà no hi ha cap problema. La prova de lectura es farà  el 12 o 13 de desembre de 2011.
  • La Odisea  de Homero. Editorial Bruño. És una versió en còmic adaptada a la vostra edat, que es llig en no res i és prou divertida.  La prova de lectura es farà  el 12 o 13 de març de 2012.
  • Gladiador, la lucha por la libertad   de Simon Scarrow. Editorial Edhasa.  La prova de lectura es farà  el 2 de maig de 2012.
SEGON D'ESO
  • Tirant lo Blanch   de Joanot Martorell. Versió adaptada pels estudiants per l'editorial Vicens Vives.  La prova de lectura es farà  el 12 o 13 de desembre de 2011.  La prova de lectura es farà  el 12 o 13 de desembre de 2011.
  • Cordelluna  d'Elia Barceló. Editorial Marjal.  La prova de lectura es farà  el 12 o 13 de març de 2012.
  • El Corsari Negre d'Emilio Salgari. Tàndem edicions. Col.lecció Expresss núm. 2. En valencià.  La prova de lectura es farà  el 2 de maig de 2012.
TERCER D'ESO
  • (Açò no és de lectura però si treball obligatori i per tant ho posse ací) Haureu de confeccionar un arbre genealògic de la vostra família remuntant-se com a mínim fins als vostres iaios materns i paterns. Ho fareu a una cartolina i valoraré la presentació, la rigurositat, la presència o no de fotografies, l’amplitud de dades (cognoms complets, dates de naixement i mortalitat, lloc de naixement, etc.) A més, una volta acabat aquest treball el podeu aprofitar per regalar-lo per Nadal, doncs és una cosa que agrada molt als iaios i pares. La data de lliurament serà el 12 o 13 de desembre de 2011.
  • La vuelta al mundo en 80 días  de Julio Verne. Un clàssic de més de 100 anys que podeu trobar en molts llocs i a bon preu. Si el trobeu en valencià molt millor, però si el teniu o trobeu més fàcil en castellà no hi ha cap problema. La prova de lectura es farà el 9 o 10 de gener de 2012.
  • 1984  de George Orwell. Qualsevol edició i idioma val, doncs és un llibre molt reeditat.  La prova de lectura es farà el 17 o 18 d'abril de 2012.
QUART D'ESO
  • Rebelión en la Granja  de George Orwell.  Qualsevol edició i idioma val, doncs és un llibre molt reeditat.  La prova de lectura es farà el 9 o 10 de gener de 2012.
  • Europa, Europa  de Sally Perrel. Millor en valencià. La prova de lectura es farà el 17 o 18 d'abril de 2012.
  • Requiem por un campesino español  de Ramón J. Sénder. La prova de lectura es farà el 17 o 18 de maig de 2012.
PRIMER DE BATXILLERAT

En procés de selecció i programació.

No hay comentarios: