miércoles, 30 de noviembre de 2011

CANÇOFÒRUM: La Primera Guerra Mundial (1r BAT)

Anem a començar amb aquest tema que enceta el segon bloc de coneximents, el segon trimestre i que durà el nostre vaixell, espentat pel vent de la Història, a traves de 50 anys de la més sanguinolenta de les històries de la Humanitat, lèra dels grans conflictes bèl.lics, la 1a Guerra Mundial, anomenada també la Gran Guerra i la 2n Guerra Mundial, la segona part del partit que s'encetà a la segona dècada del S.XX i que finalitzaria en 1945.

Però abnas d'entrar en matèria i a modus d'introducció, crec que podriem començar fent un cant a la pau a través d'una de les meus cançons favorites: Querida Milagros de El Último de la Fila. Aquesta cançò fou un himne per a la meua generació, una caçò que canta Malono García com si fora un soldat, però que és al mateix temps un himne de pau, una defemsa dels sentiments personals i els patiments de les persones simples i planes front als grans interessos econòmics dels diversos paissos que ens espenten de vegades cap a conflictes que dsiputen coses que a la major part de nosaltres ni ens van ni ens venen. La guerra MAI NO ÉS LA SOLUCIÓ.



Però més caser, una cançò que cantavem a la mili i a les acampades de quan era molt jovenet, que potser alguns de vosaltres conegau, és aquesta, un altre cant de pau sobre les misèries de la guerra.



Ací la lletra i els acordes per si algú s'anima a cantar-la a classe.

No hay comentarios: