(el primer entre els iguals)
Huí hem fet una d'eixes classes diferents que tant vos agraden (crec):
calia explicar el cim de la piràmid de la societat estamental medieval, es a dir, el Rei. I què millor forma de comprendre a un Rei que convertir-nos en un d'ells? El procés era molt senzill: identificar els elements bàsics d'un rei com el tro, la corona, l'espasa i el ceptre.
Però si deixem les bromes a un costat, huí hem aprés les funcions de la monarquia medieval proclamant a Laura com a monarca... I també els seus mecanismes de vassallatge, el ritus de l'homenatge, hem nomenat cavaller al Marqués de Moliner i l'hem investit amb el govern d'un feu a canvi del jurament de fidelitat, ajuda militar i amistat eterna.
Xe que jo m'ho he passat d'allò més bè... I vosaltres?
Però no sempre els juraments de fidelitat i d'ajuda mutua es compleixen. Moltes voltes els pars, és a dir nobles, es rebel·laven contra el seu Sr. i un dels exemples més propers fou el nostre Jaume I que als primers anys del seu regnat hagué de fer front a grans disputes amb la noblesa occitana, catalana i aragonesa (encara que açò ho estudiarem en un parell de setmanes)
Demà doncs parlarem de com se les gastava la noblesa a l'Edat Mitjana, fonamentalment de la seua tasca bèl·lica i farem una pràctica de lluita medieval... Un torneig per l'amor d'una dama i l'honor d'un cavaller...

Només has de mirar les seues cares quan s'ho he donat. De part de Josep i Andrea...
Gràcies Saray!
No hay comentarios:
Publicar un comentario