miércoles, 20 de junio de 2012

GUANYADORS del I CONCURS DE RELATS BREUS HISTÒRICS I DE VIATGES (Any 2012)



Al llarg de tot el mes de maig i com ja be sabeu mitjançant entrades anteriors d'aquest blog on explicavem les bases i la fonamentació teòrica i didàctica (podeu consultar-la fent click ací), hem fet el I Concurs de Relats Breus Històrics i de Viatges del blog de Geografia i Història organitzat pel professor Txema Gil, administrador d'aquest blog anomenat La Màgia de la Història 


Huí volem comunicar els resultats amb aquest post, no sense abans agrair la participació de tots el alumnes escriptors, animant-vos a seguir escrivint i llegint.
Ho heu fet d'allò més bè, creant històries apassionants, boniques, intrigants, emocionants, de diferents èpoques i llocs. ha segut una experiència molt gratificant per aquest profe, espere que per a vosaltres també.

I no vull deixar de donar les gràcies als membres del jurat, en Mario F. Julián, professor de Socials del nostre col.le i na Lucía Torregrosa, professora de Lengua i Literatura de Batxillerat. Gràcies companys per colaborar i implicar-vos amb aquesta iniciativa que espere repetirem l'any que ve.

Membres del jurat: Mario i Lucía. Moltes gràcies altra vegada
Però encara que tots hem guanyat: escriptors (la vostra actitut positiva, el vostre esforç i dedicació es vora reflexada a la nota final com es mereix) i professors (que s'hem dut una experiència didàctica més que no ens hauran de contar) hi ha uns primers classificats. Aquestos són els guanyadors de la primera edició del concurs.

CATEGORIA A  (alumnes des de 1r a 3r d'ESO)

Blanca Amorim
SEGON PREMI

(diploma, llibre Cordelluna d'Elia Barceló i mig punt més a la nota final del curs)

amb el relat Los Muertos Ajenos presentat amb el pseudònim de L'Enfant Terrible per a la

Srta. BLANCA AMORIM
                                  de 1r d'ESO A


Amb un evocador relat narrat per una anciana Coco Channel des d'un cementeri de Paris, la narradora desgrana la vida d'una de les millors dissenyadores del món, que tingué una vida intensa i que ens pot ensenyar moltes coses referents a la superació personal i a la consecució dels nostres somnis.

                                        ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------                               

Sherin Alrachid-Abazid
PRIMER PREMI

(diploma, llibre Venganza de Sangre de Sebas Roa dedicat per l'autor i un punt més a la nota final)

amb el relat Memorias de la Amazonia presentat amb el pseudònim JK Abril per a la

Srta. SHERIN ALRACHID-ABAZID
de 3r d'ESO B.



En aquest relat una xica vol conèixer el secret de sa mare que son pare li ha amagat tota la vida. Però el dia que compleix els 18 anys, son pare li contarà els seus origens i qui era sa mare. Un emocionant relat de viatges ple d'aventures que va meréixer el reconeixement del jurat com al millor relat.

Enhorabona ambdues participants. Espere la vostra participació amb ganes per a l'any que vé.


Tots els participants al nostre concurs en la Categoria A. Gràcies a tots




  
CATEGORIA B  (alumnes de 4t d'ESO i 1r BAT.)


La segona categoria d'aquest concurs ha tingut una participació similar en quant al nombre de relats, encara que l'edat és un factor important i la qualitat dels relats era prou més alta, però és d'allò més lògic i per eixe mateix motiu queda reforçada la iniciativa de fer-ne dues categories.

El tema més tractat ha segut sense cap dubte el nazisme i la Segon Guerra Mundial. Des de sempre ha segut el tema amb més adeptes ni a la nostra edició de rrelats no podia ser menys. He trobat a faltar ausències significatives en quant a la participació d'alumnes que pensava estarien encantats de participar peruqe sé de bona tinta que els agrada a muntó escriure, però no ha segut així. Sempre tens decepcions en aquesta vida...

Per aquest precís motiu i amb molta més força i agraïment, des d'ací vull donar les gràcies als participants per la seua voluntat de participar que ha segut convenientment recompensada a les notes finals del curs.

Els resultats han segut els següents:

SEGON PREMI

(diploma, llibre i mig punt més a la nota final del curs)

amb el relat All the way presentat amb el pseudònim de Betty Mármol per a la

Srta. SARA GURREA
 de 1r de BATXILLERAT

La meua millor alumna de Batxillerat ha culminat el curs amb un fantàstic i molt original relat que a merescut aquest premi segons el jurat.
La història tracta d'un paracaigudista que es queda atrapat dalt d'un campanari a un poble de França a la Segon Guerra Mundial. La curiosa situació te transporta per les fulles del relat sense adonar-te, amb curiositat i ganes de conèixer el desenllaç. Una molt bona idea narrada amb habilitat i correcció.
Gràcies pel teu esforç i dedicació amb l'assignatura i amb la Història. Encara que el teu futur professional segurament et porte per camins diferents als històrics, no renuncies mai a llegir i escriure, per que ajudarà a que sigues molt millor persona del que ja eres (i això que ja és difícil ser millor, perque eres un sol).
Enhorabona Sara, ho has fet genial, per a variar.
 _________________________________________________________________________________


PRIMER PREMI

(diploma, llibre El Señor de Lordemanos de Miguel A. Badal dedicat per l'autor i un punt més a la nota final)

amb el relat Historia de un soldado presentat amb el pseudònim Scaramouche per al

Sr. CARLOS CERDÁN
de 1r de BATXILLERAT

El relat de Carlos es una introspecció d'un soldat de l'antiga Grècia que recorda la seua vida i les seues aventures, escrit amb un estil propi i amb un llenguatge mol més que correcte que ha cabtivat als membres del jurat. 
Emocionant i amb bon ritme ha segut el més votat amb molta diferència. Pots estar orgullós Carlos i espere que aquest modest premi t'anime a seguir escrivint i a perseverar. 
Des de fa molt de temps estic convençut de que arribaràs molt lluny i jo espere estar en primera fila el dia que presentes el teu primer llibre o rela to qualsevol cosa que siga. Conta amb aquest profe que està molt orgullós de la teua victòria. Enhorabona.

I per acavar agraïr la participació de la resta d'alumnes de 4t i 1r de Bat. que heu fet un molt bon treball, amb relats molt bons que ens han fet pasar una molt bona estona. Continueu escrivint i persevereu. Tal volta l'any que ve pugau guanyar el concurs.

FINS UN ALTRA

No hay comentarios: