viernes, 29 de noviembre de 2013

(3r ESO) El poblament -les ciutats-


Ja sé que fer un treball per l'escola es més de vegades una obligació que una devoció, però si vos pareu a pensar, fent el treballet de les ciutats, aprendreu molt de com està construida la vostra própia.

Vorem la ubicació i les característiques que s'han de donar per a la subsistència d'una ciutat i els diferents tipus de plànols i les funcions urbanes.

Si voleu veure el resultat d'altres anys podeu fer click ací i també ací i vore l'entrada que vaig fer i les fotos al seu moment.

Amb aquesta informació, podreu construir la vostra pròpia ciutat, però si l'agafeu el "truquet" i voleu més, ací vos deixe un enllaç on podreu construir una ciutat jugant amb l'ordinador.

Feu click ací per descarregar-vos el joc.

Què Hipodam de Milet vos acompanye i vos guie en aquesta aventura!

També vos recomane jocs d'estrategia de construcció de ciutats per ordinador en èpoques històriques com per exemple el Caesar en les seues versions I, II, III i la més recent, el Caesar IV, on podràs arribar a Emperador de Roma si saps construir una ciutat estable i duradera.

Fent click ací podràs llegir l'opinió dels experts i fent click ací o demanant-me-lo a mi que el tinc i vos ho puc deixar, podreu jugar amb ell gratis. Hi han molts més, però aquestos son els que jo conec. Si jugueu i arribeu molt lluny, aprendreu a muntó i si m'ho demostreu que controleu el joc, vos possaré un positiu.

Per acavar, ací vos deixe un Power Point. És un exemple d'urbanisme desmesurat. Un exemple de com fer una ciutat des de gairebé zero i sense mida ni control. Com diuen al meu poble... "Un despiporre"


Plànol Irregular
Plànol linial
Plànol ortogonal o hipodàmic
Quin tipus de plànol no hi és?

No hay comentarios: