Un saludo.

Per a contar i cantar... Somniar.... Riure, viure, estar a soles, ser lliure. Tindre l'ull preparat i la veu tremolant... Ponerme por sombrero el universo, por un sí o un no, batirme o hacer un verso. Despreciar con valor la gloria y la fortuna. Viajar con la imaginación a la luna. Sólo al que vale reconocer los méritos y no pagar jamás por favores pretéritos. Renunciar para siempre a cadenas y protocolo. Posiblemente no volar muy alto, pero solo. Cyrano de Bergerac.
Páginas
- Página principal
- Fechas de exámenes, criterios de calificación, ponderación trimestral y normas comunes (Curso 24-25)
- Metodología del Comentario de Texto Histórico
- Pautas para redactar correctamente.
- Llibres recomanats i molt recomanables
- Relats històrics dels alumnes premiats.
- Relatos históricos
- Resenyes Literàries
- Història amb Humor
- Materials i Apunts Història d'Espanya (2n Bat.)
- Plan de fomento de la lectura 2024 - 2025
domingo, 21 de noviembre de 2021
(4t ESO) Romanticisme i Nacionalisme al segle XIX
Un saludo.
(2n BAT) Economía y sociedad del siglo XIX en España
![]() |
Fábricas en la España del siglo XIX |
Hablaremos de procesos económicos y cambios sociales, fundamentales para el devenir de la política, pero que a menudo no quedan del todo claros entre tanta marabunta de gobernantes, reyes, guerras y cambios de sistema político.
Lo primero, unos apuntes del tema:
- De muy buena calidad y de unos 33 folios con muchos mapas, gráficos y fotos haciendo click aquí.
- De 34 folios y de la misma calidad, estos apuntes que son especialmente buenos para repasar el tema del movimiento obrero (los primeros folios) haciendo click aquí.
- Más breves, aunque un poco peor estructurados, haciendo click aquí.
- Haciendo click aquí, un vídeo que amplia el tema de la minería en España.
- Una presentación muy completa que puede ampliar la mía de arriba.
- Vídeo de la sociedad española en el último tercio del siglo XIX.
Si no, no sirve de nada.
jueves, 4 de noviembre de 2021
(3r ESO) Aprendre les ubicacions: mapes físics i polítics (estrategia d'aprenentatge)
Arribem a un d'eixos moments al curs als quals, no hi ha més remei, li hem de dedicar un parell de setmanes. Un geògraf de qualitat deu tindre una sèrie de coneixements bàsics i entre eixos coneixements, sens dubte l'ubicació dels principals elements geògrafics és un dels més importants.
Hem d'estudiar els mapes físics (mars, rius, cabs, penínsules, serralades, muntanyes, etc) i també hem d'estudiar els mapes polítics. Començarem pel nostre territori de la Comunitat Valenciana i a poc a poc, anirem ampliant la nostra visió i l'estudi del món sancer.
Açò ja ho varem estudiar en Primària i també en 1r d'ESO. Ara cal fixar eixos coneixements que de segur, vos poden ser molt útils per al futur.
Comencem:
- Fase 1: el profe vos anirà diguent quins són els continguts mínims exigibles dels mapes físics de la CV, Espanya, Europa i el Món. També el mapa polític d'Espanya (comunitats autònomes i províncies) i d'Europa.
- Fase 2: farem un mapa físic d'Espanya amb plastilina per parelles, tractant de reproduir les principals unitats de relleu i rius. D'aquesta forma i fent-lo amb les nostres pròpies mans, aprendrem les principals unitats de relleu del nostre entorn més proper. Necessitem plastilina de color verd, marró i blau.
- Fase 3: aprenentatge mitjançant la pràctica. Farem una sèrie de pràctiques amb els mapes on line amb els nostres telèfons mòbils per exemple amb aquesta pàgina:
- Fase 4: proves d'avaluació dels mapes que anirem fent a poco a poc. Començarem amb:
- un tradicional control de localització de la Comunitat Valenciana i d'Espanya que tindrà una nota cadascú.
- el lliurament del vostre treball per parelles del mapa d'Espanya amb plastilina, que tindrà un altra nota.
- un altre control de Europa i el Món físic que tindrà un altra nota.
- un joc de Passaparaula per a apendre les províncies, els paissos i les capitals d'Espanya i Europa. Ho farem amb aquesta aplicació. Una quarta nota que tancarà la primera avaluació.