martes, 18 de enero de 2022

(3r ESO) La meua família (treball arbre genealògic)


Estem fent un arbre genealògic de la nostra família i la tasca de investigació que hauriem d'haver fet per Nadal consistia en recopilar informació al voltant dels membres de les nostres dos famílies, tres o quatre generacions enrrere. Calia recopilar de cadascuna de les persones:

  • Nom i si pot ser una foto.
  • Edat actual o de defunció si ja no hi és amb nosaltres.
  • Procedència o lloc on va viure (o ambdues coses)
Amb eixe material, la setmana passada a classe hem estat fent en una cartolina el nostre arbre, tenint en compter les indicacions que vaig donar-vos a classe.



Aquesta setmana decorarem el nostre treball amb motius naturals, dibuixarem els nostres cognoms per a que destaquen en bona lletra i a tot color i afegirem el nostre escud d'armes dels cognoms. Per a aconsseguir part d'eixa informació, farem el primer dia de classe de la setmana un xicotet treball de investigació. El professor ens donarà un full i amb l'ajuda del telèfon mòbil buscarem les següents coses:
  1. Escud d'armes dels meus dos cognoms (haurem de dibuixar-los o copiar-lo/imprimir-lo, afegint-lo a cadascun dels costats del nostre arbre junt al seu cognom corresponent)
  2. Procedència del cognom.
  3. Significat del cognom.
  4. Personatges famosos que tenen el mateix cognom que vosaltres (almenys un o dos)
  5. Procedència pròpia comparada dels vostres iaios paterns i materns (on han nascut)


Ho fareu a classe i l'acabareu a casa. L'endemà el lliurareu al professor per a la seua correcció.

L'arbre genealògic es lliurarà per a la seua correcció el darrer dia de la classe 
de la setmana del 17 al 21 de gener de 2022.

Exercici final

A la fi del treball i després d'haver estudiat el tema de la població, farem un exercici d'aproximació estadística per esbrinar l'estructura de la nostra família mitjançant els números. Farem servir aquest esquema:



No hay comentarios: