miércoles, 8 de diciembre de 2010

D'excursió... (Montesa i Xàtiva)



Capella del castell
CASTELLS DE VALÈNCIA I (Montesa i Xàtiva)

Una de les coses que més m'agrada fer és visitar llocs nous. I de vegades aquestos llocs estan molt a prop, a només 75 kilòmetres de València. Huí, aprofitant la festa, el bon dia que feia, el vent de ponent que te deixava vore un paisatge espectacular i gaudint de la companyia de la meua família he fet una excursió als castells de Montesa i de Xàtiva.

Vista general del castell des del costat sud
Cavallers de l'Ordre de Montesa
Aljub del monestir
El castell de Montesa ha segut el primer, un castell prou desfet per culpa d'un terratrèmol de meitat del segle XVIII, però que l'ajuntament del poble tracta de restaurar en la mesura que els fons i el temps poden donar. Aquest castell és una barretga entre castell i monestir, perque l'Ordre dels Cavallers de Montesa fou un ordre militar creada amb les deixalles de l'Ordre del Temple per a protegir un territori de frontera amb els musulmans. Un castell gran i prou bonic amb unes espectaculars vistes de tota la contornà, plena de tarongers i amb les muntanyes davant.

Runes de les masmorres del castell

Creu de Sant Jordi que representava a tots els components de l'ordre.

I després d'un bon esmorçar al peu del castell hem continuat excursió fins Xàtiva, una de les ciutats més importants de la província de València, amb més de 2000 anys de Història.


Vista panoràmica del poble i del castell de Xàtiva

El seu grandiós castell presideix tota la vall i des d'ell es veu la ciutat de València i la mar Mediterrània. Una autèntitca meravella de lloc carregat de Història: l'emplaçament del Saetabis romà, un lloc que dominà el mateix Annibal Barca, el poblat iber anterior, el castell menor i el major medieval, lloc protagonista de les Germanies, amb una exposició sobre la vida als castells xicoteta però força interessant, lloc de residència durant molts anys de Calixte III i Alexandre VI, els dos únics papes de Roma valencians, de la mateixa família, els Borja, castell i vil.la protagonista de la Guerra de Succesió amb el famós quadre de Felip V de cap avall i tantes altres coses que és molt difícil de resumir en aquest post. Aleshores, vos convide a visitar aquesta vil.la. Una bona proposta per a visitar amb la família i passar un dia molt agradable coneguent el nostre patrimoni, que és molt ric i variat.

Castell de Xàtiva


No hay comentarios: