miércoles, 19 de diciembre de 2012

Recomanacions i recordatori de treballs per Nadals

S'acosten els Nadals i vull recordar-vos què farem a partir del proper dia 7 de gener. Ja teniu tota la informació que vos he anat donant a poc a poc. si teniu dubtes o cunsultes durant les festes podreu trobar-me al correu electrònic de sempre txemapjo@hotmail.com

Per cursos:
  • 2n ESO: Heu de llegir-vos el Tirant lo Blanc de Joanot Martorell versió Vicens Vives. La prova de lectura serà el dia 9 de gener. A més heu de fer el treball de la pel·lícula que hem vist aquestos dies a classe -Timeline- i lliurar-me abans de Nadals el treballet del Monestir de Poblet o del Castell de Peníscola.
  • 3r ESO: Heu de llegir-vos el llibre seleccionat entre Un Mundo Feliz de Huxley o 1984 de Orwell. La prova de lectura serà el dia 7 de gener. A més haureu de lliurar-me el treball de la pel·li La Ola abans de Nadals. I acavar el treball de cultures del món que haureu d'exposar segonms el sorteig efectuat a classe els dies 8 i 10 de gener, 2 grups per sessió.
  • 4t ESO: Heu de llegir-vos el llibre Rebelión en la Granja de Orwell. També heu de fer el treball de la pel·li que hem vist Las Cuatro Plumas. Ambdues coses les farem el dia 7 de gener.
  • 1r de Batxillerat: Heu de llegir-vos el llibre La Casa del Propósito Especial de Boyle. La prova de lectura la farem el proper dia 8 de gener. Abans de Nadals haureu de lliurar-me el treball de Vd2 sobre el tema que vos vaig asignar. Ho podeu pujar a youtube i enviar-me el link per correu electrònic, però la data límit serà el dia 20 de desembre.
  • 2n de Batxillerat de Geografia. Vos donaré les recomanacions al vostre blog propi, però en resum, es tracta de fer les propostes d'activitats de Sara sobre transport/comerç i les anteriors per a repasar matèria. També podeu fer simulacres PAU (els enllaços estan en les anteriors entrades d'aquest blog) I repaseu la teoria. Vos recorde que hi haurà un parcial teòric a finals de gener.
  • 2n Batxillerat Història d'Espanya. Ací mateix teniu el power point que farem servir a classe per al següent tema. Podeu anar avançant feina. També vos recomane repasar allò vist del segle XIX, len entrades pròpies del vostre curs al blog, fer comentaris de text i simulacres PAU (els enllaços estan en les anteriors entrades d'aquest blog). 
I a més no oblideu descansar i agarrar forçes per al següent trimestre que vindrà igual o més carregat de treball que el primer. 

El profe per la seua banda, vos desitja lo millor en aquestes festes. Descanseu, divertiu-vos i que els Reis vos porten tot allò que puguen en aquestos temps tan difícils que ens toca viure. 



Però sobre tot, que vos porten salut i felicitat (perque diners ja sabeu que no en tenen).

BON NADAL I FELIÇ ANY NOU


I com açò és un blog de Història anem a arlar de l'oritge d'aquestes festes ambh l'aportació d'una companya que al seu blog de l'IES BUNYOL ens ha deixat.


IO SATURNALIA

Io Saturnalia¡¡¡ Es lo que corresponde decir desde el 17 de Diciembre¡¡¡  

Las Saturnalia, eran unas fiestas de la antigua Roma, que se celebraban del 17 al 23 de Diciembre, en honor a Saturno. 

Es lógico que se celebraran en estas fechas de solsticio de invierno, fin de los trabajos del campo (Saturno en Roma, era dios de la agricultura también) y era el dios que gobernaba en la mítica Edad de oro, donde los campos daban frutos eternamente y no había distinciones sociales.  

Eran unas fiestas muy especiales y muy queridas por los romanos. Se celebraba un sacrificio y  un banquete público con el inicio de las fiestas, y  también numerosos banquetes privados. 

Lo más característico o lo que más nos llama la atención es que  en esas fechas todo valía, los esclavos, se ponían el gorro frigio o pileus, e intercambiaban los papeles con los amos, y en esos banquetes, se hacían bromas, se daban órdenes... 

Lo que era imposible el resto del año, era lícito en esos días, un mundo al revés en el que se intercambiaban regalos, figuritas de arcilla, felicitaciones, velas, concurso de objetos, o comida, entre los comensales, concursos, subastas, lotería.

Natale hilare et Annum Nuovo


No hay comentarios: