jueves, 18 de abril de 2013

(3r ESO) Sectors econòmics -treball al voltant del TURISME-

La pròxima setmana farem un resum dels següents temes al voltant de l'economia i els seus sectors. Ja vos vaig posar les pautes a classe de com fer el quadre sinòptic i ací vos deixe un esquemeta que vos podrà ajudar a organitzar-vos.



En acavar el quadre, me l'haureu de lliurar (el 2 de maig de 2013) i vos comptarà per a la nota del trimestre, on evaluaré la presentació, la correcta esquematització i resum dels continguts i la qualitat de la informació seleccionada i aportada. he estat treballant tot el curs con fer esquemes i quadres d'aquest tipus i ja és hora de que posseu en pràctica els vostres coneixements.

Llavors començareu a fer un treball en grup al voltant del sector econòmic més important de l'economia espanyola: el Turisme.

Hi han diferents tipus de destinació turística: sol i platja (Carib, Isles del Pacífic o de l'Indic...), rural o de muntanya (aventura, cases rurals, esports de muntanya...), cultural (tours per paissos, per ciutats, buscant les petjades d'antigues civilitzacions com Roma, Grècia o Egipte per posar un exemple), urbà (grans ciutats mundials com Nova York, Londres, París...), religiós (Santiago, Fàtima, Jerusalem, Lourdes...), exòtic (Xina, Tailandia... ), etc...

Haureu de fer un treball d'exposició per grups, recolçats per un power point on primaran les imatges a els textos, d'una durada d'al voltant de 15-20 minuts.

El tema pràctic parteix d'un suposat teòric: 

Jo vull fer un viatge de deu dies i m'en vaig a una agència de viatges (vosaltres) que m'ha de presentar un programa del viatge depenent de la destinació o tipus de turisme que vos haja asignat. Un grup ho farà de sol i platja, l'altre cultural, l'altre exòtic, etc.

M'heu de convèncer de que el vostre viatge és el millor, contar-me les coses que puc vore, com seran els desplaçaments, en quins hotels m'hospedaré, que coses o activitats puc fer, atraccions, excursions...

I a la fi, heu de fer un càlcul aproximat del preu d'eixe viatge. recordeu que soc ric (somniar és de bades) però no tonto (encara que somniar que soc ric si que me fa una miqueta tonto)

Les exposicions del treball començaran el 6 de maig. La setmana que ve vos deixaré dues classes per a que vos pugau juntar i avançar en el treball.

Espere que me prepareu un viatge d'ensomni...


No hay comentarios: