viernes, 6 de febrero de 2015

(4t ESO) Periode d'entreguerres i Feixisme italià

Esquemes presos d'aquesta web


Comencem un altre tema, el del periode d'entreguerres, una època camviant que comença molt bè sobre tot per als nordamericans, grans beneficiats de la Primera Guerra Mundial, que se creuen que el món és seu i van a viure una època de bonança econòmica als anys 20, coneguts com la belle epoque.




Gastaran i s'endeutran, fins que arribe el crack, el començament de la crisi del 29 que dona pas a la crisi econòmica més greu de la història dels EEUU i que afectarà a tot el món, sobre tot a Europa, on hi haurà desesperació que espentarà a paisos europeus a recolçar a personatges com Mussolini i Hitler.



Els anys 20 als EEUU

Aquest és un power point que usarem a classe.

 
Keynes
Roosvelt
La solució a la Gran Depressió després del crack de la Borsa de Nova York al 1929 vingué inspirada del economista britànic Keynes. 


La pràctica fou cosa de Roosvelt, el president nordamericà, però a això li anomenaren New Deal.


 Encara que no fou tan fàcil. Hi havien detractors de les polítiques de Roosvelt i de les teories de Keynes. Les idees de Hayek propossaven austeritat front la crisi, que la població gastava per damunt de les seues possibilitats, que calia restringir les despeses de l'estat en polítiques socials i estalviar, pagar els deutes i sobretot, callar... vos sona aquesta idea? 

Com a mostra aquest Rap on s'explica les dues opcions econòmiques en una mena de judici "rapejat" (no sé si m'acave d'inventar aquesta paraula)




El planteamiento de Roosevelt fue su denominado NEW DEAL. Resumiendo mucho, este sería el programa de “Nuevo Reparto”:


Captura de pantalla 2010-03-01 a las 18.59.46.png

En definitiva, lo que pretende el presidente es sacar a los ciudadanos de la crisis cuanto antes y efectivamente lo hace, aunque la coyuntura mundial y el estallido de la Segunda Guerra Mundial, ayudarán mucho.
 Actividad para contestar en clase:
¿Qué representa este dibujo y quiénes son los personajes?
Captura de pantalla 2010-03-01 a las 19.02.07.png

Aquest és el PPS d'Helena que ha utilitzat per a fer l'explicació del Feixisme





No hay comentarios: