viernes, 27 de marzo de 2015

(4t ESO) Visita a les Corts valencianes i a L'Iber, museu dels soldadets de plom.

El passat dia 10 de març, els alumnes de 4t d'ESO de les asignatures de Ciències Socials, Ètica i Àmbit Sociolingüístic, acompanyats dels seus professors Josep Miquel, Mario i Txema més les alumnes en pràctiques del Màster de Secundària, ferem una eixida extraescolar amb una doble destinació: les Corts Valencianes i el Museu dels Soldadets de Plom l'Iber, 

Pati gòtic del palau de Malferit, seu de l'Iber.
A L'Iber, a banda de gaudir del Palau de Malferit, un edifici del carrer Caballers meravellós, que reflexa el gòtic valencià especialment el seu pati, visitarem l'exposició temporal dedicada a la Primera Guerra Mundial (amb diorames sobre les trinxeres, batalles, armament, fotografies, publicitat, tartges d'època i moltes més coses. Les alumnes de pràctiques havien preprat una visita general a la resta del museu que agradà moltíssim als nostres alumnes.


A més, i com no, ens tractaren molt bè en un lloc o realment, ens trobem com a casa sempre que anem. Moltes gràcies Reme, Alejandro Noguera i tot el personal del Museu que ens obriren especialment a nosaltres eixe dia.



Després ferem una estoneta d'esbartxo per a poder esmorçar a la plaça de la Verge, un entorn privilegiat on puguerem gaudir de la basílica de la mare de Deu, de la porta gòtica dels apóstols de la Catedral de València i dels treballs de muntatge del catafalco de la Verge per a l'ofrena que es faria pocs dies després.



La segon part de la visita fou més institucional, doncs visitarem la casa de tots els valencians, el lloc on es reunieixen els nostres representants, on ens gobernen, on es legisla i on es prenen les decisions que després ens afecten tothom: les Corts Valencianes.



A l'antiga casa dels Borja, es situa aquest edifici institucional que puguerem visitar i recòrres de dalt a baix, venjent la seua escala monumental, les dependències on treballen els diputats, el saló d'actes on gaudirem d'un interessant audiovisual i allò que més ens agradà a tots, l'hemicicle. 



Un dia fantàstic que rematarem vegent una meravellosa mascletà a la Plaça de l'Ajuntament. Aprenguerem i convivirem. Un dia fantàstic per a professors i alumnes. Una experiència que a ben segur repetirem l'any que ve.

No hay comentarios: