jueves, 3 de septiembre de 2015

Pla de Foment de la Lectura 2015-2016



AQUESTES DADES ESTARAN A LA VOSTRA DISPOSICIÓ DURANT TOT EL CURS ESCOLAR A UNA PESTANYA QUE HI HA JUST BAIX DE LA CAPÇALERA DEL BLOG, PER A QUE PUGAU CONSULTAR-LES QUAN VULLGAU.

INTRODUCCIÓ

Llegir és un plaer, un luxe, una il.lusió, un sentiment, una indescriptible font de cultura, de coneiximent, una gran ajuda per al desenvolupament de la imaginació, un lloc on descobrir nous espais, nous sentiments...

Podria estar així tot el dia i mai no donaria amb la frase perfecta que explicara tots els arguments que m'espenten a inciar un any més el Pla Lector.

Molts de vosaltres digueu que no vos agrada llegir... Pobrets! No sabeu allò que vos pergueu!

Però també sé que una minoria sou grans lectors encara que no vos agraden els llibres "obligats".

He tractat de buscar els llibres més adequats i en la mesura de les possibilitats educatives, els més interessants. Alguns ja són clàssics des de fa anys i tots els meus alumnes se´ls han llegit però ja sabeu que m'agrada anar canviant fins que done amb els llibres perfectes, però la perfecció, no existeix, encara que hem de tractar d'aconseguir-la amb totes les nostres forces.

I després d'aquest " rollo" vos dic llibres, títols i dates del control de lectura. Els llibres que tenen l'editorial han de ser obligatòriament eixos per una qüestió d'uniformitat a l'hora de fer la prova, però els que no tenen editorial indicada, són antics i s'han fet d'ells moltes edicions.

Feu una ullada per casa primer de tot abans de comprar-los doncs és possible que els vostres pares, cosins o germans el tinguen. I també companys de cursos anteriors. Qualsevol estalvi és bò per als vostres pares en temps de crisi. I també existeix la possibilita del llibre electrònic. No crec que tingau cap dificultat per trobar aquestos títols. No importa la plataforma on llegiu. Importa llegir.

Tareas

Evidentemente habréis de leeros el libro. 

Haremos una prueba escrita en la que trataré de comprobar que os lo habéis leido.


SEGON DE BATXILLERAT


  • Historia de España contada para escépticos de Juan Eslava Galán. Aquest llibre serà el llibre de capçalera durant tot l'any, és a dir, que anirem llegint capítol a capítol durant tot el curs abans de començar cadascun dels temes. Haureu de comprar-vos un exemplar desde ja. Ho vaig recomanar com a treball de vacances.

         DATOS DEL LIBRO

Nº de páginas: 560 págs.
Encuadernación: Tapa blanda bolsillo  Editoral: PLANETA
Lengua: CASTELLANO
ISBN: 9788408062035


             Sinopsis: Edición actualizada del éxito Historia de España contada para escépticos. Desde la prehistoria hasta Aznar, el autor repasa la historia de nuestro país, narrándola de una forma original y amena que enganchará al lector.
  • Requiem por un campesino español de Ramón J. Sender

DATOS DEL LIBRO

Nº de páginas: 160 págs.

Encuadernación: Tapa blanda 

Editoral: DESTINO

Lengua: CASTELLANO

ISBN: 9788423342396


Sinopsis:  Réquiem por un campesino español recoge un dramático episodio de la guerra civil en un pueblecito aragonés. Mosén Millán se dispone a ofrecer una misa en sufragio del alma de un joven a quien había querido como a un hijo. Mientras aguarda a los asistentes, el cura reconstruye los hechos: el fracaso de su mediación, con la q ue creyó poder salvar al joven, pero que sólo sirvió para entregarlo a sus ejecutores. El relato es de una perfecta sobriedad y de una sencillez no por ello menos profunda y estremecedora. La narración sobrecoge por su ajustado realismo, por la eficacia de sus símbolos y por el profundo conocimiento de los mecanismos de la conciencia, puesto de manifiesto a través de la evocación del sacerdote. Sin duda, Réquiem por un campesino español es una de las mejores obras de Ramón J. Sender y un libro definitivo sobre nuestra guerra civil, alejado de cualquier panfletarismo.

La prova de lectura es lliurarà el 14 o 15 d'abril de 2016.

No hay comentarios: