martes, 16 de octubre de 2012

Juguem als enigmes (XIII)... On està Txema?



TOTS ELS ALUMNES PODEU PARTICIPAR (si no vos done jo classe tè igual, parlaré amb el vostre professor i si guanyeu vos posaran el benefici obtés igualment)

NORMES I PREMI: Qui primer escriga la resposta adequada amb un comentari al peu d'aquest post, rebrà una bonificació a la seua nota (mig punt més a l'examen) Queda clar?





Aquestes són les preguntes:
  1. On estic? Nom del conjunt monumental, país, província i lloc exacte.
  2. Quina ordre vivia en aquest lloc? 
  3. Des de quan i per què ja no hi viu ningú?
  4. Quina és la llegenda per la qual se coneix aquest lloc pel seu nom?
  5.  
     
    AND THE WINNERS ARE...
     
    ÀRISA HORIE de 2n ESO A
    (parlaré amb D. Mario, recorda-m'ho)
     
     També guanya mig puntet per ser alumna meua directament...
     
    MARINA MUÑOZ de 2n de BATXILLERAT
    (mira que ve te va a vindre...)

6 comentarios:

Anónimo dijo...

1)Real Monasterio de Santa María de Santes Creus,España(Tarragona)termino municipal Aiguamurcia.(Fachada de la Sala Capitular)
2)La Orden del Cister.
3)En el año 1835 y como consecuencia de la desamortización de Mendizábal la comunidad abandonó el edificio.
4)Seqún explica una leyenda los pastores del lugar,solían en invierno traer a su ganado desde las montañas a las tierras mas bajas, donde se disfrutaba de un clima más suave.La gran cantidad de ganado dejaba sobre estos terrenos materia orgánica de sus defecaciones y abandono de animales muertos,esto hacia que debido a su putrefacción y cuando se originaban lluvias ,durante las noches se desprendieran gases fosforescentes que formaban unos fuegos fatuos a la vista de lo cual, los pastores lo tomaban como un hecho sobrenatural y milagroso, por lo que iban colocando cruces de madera alli donde la noche anterior habian visto las luces.Esto hizo que se empezara a conocer este territorio con el nombre de "Campo o lugar de Santes Creus.

Árisa Horie Velasco.2a.

Anónimo dijo...

1. Estàs a el Reial Monestir de Santa Maria de Santes Creus, a Espanya, en la provincia de Tarragona en el terme municipal de Aiguamurcia.

2.La ordre cisterciense.

3.En l'any 1835 i com consecuència de la En el año 1835 de la desamortiçació de Mendizàbal la comunitat va abandonar l'edifici.

4.Segons explica una llegenda, els pastors del lloc, solien a l'hivern portar al seu bestiar des de les muntanyes a les terres més baixes on es gaudia d'un clima més suau. La gran quantitat de bestiar deixava sobre aquests terrenys matèria orgànica dels seus defecacions i abandonament d'animals morts, això feia que per la seva putrefacció i quan s'originaven pluges, durant les nits es desprenguessin gasos fosforescents, que formaven uns focs follets, a la vista de tot això els pastors ho prenien com un fet sobrenatural i miraculós, de manera que anaven col · locant creus de fusta allà on la nit anterior havien vist els llums. Això va fer que es comencés a conèixer aquest territori amb el nom de «camp o lloc de Santes Creus».

Sóc Sandra Jaén Cuenca, de 2n ESO A.

Anónimo dijo...

1~Estàs al Reial Monestir de Santa Maria de Santes Creus, a Espanya, provincia de Tarragona i terme municipal de Aiguamurcia.

2~Ordre cisterciense

3~L'any 1835 i com a conseqüència de la desamortització de Mendizábal la comunitat va abandonar l'edifici.

4~Segons explica una llegenda, els pastors del lloc, solien a l'hivern portar al seu bestiar des de les muntanyes a les terres més baixes on es gaudia d'un clima més suau. La gran quantitat de bestiar deixava sobre aquests terrenys matèria orgànica dels seus defecacions i abandonament d'animals morts, això feia que per la seva putrefacció i quan s'originaven pluges, durant les nits es desprenguessin gasos fosforescents, que formaven uns focs follets, a la vista de tot això els pastors ho prenien com un fet sobrenatural i miraculós, de manera que anaven col · locant creus de fusta allà on la nit anterior havien vist els llums. Això va fer que es comencés a conèixer aquest territori amb el nom de «camp o lloc de Santes Creus».

Sóc Sandra Jaén Cuenca, de 2n ESO A.

Anónimo dijo...

Soy Árisa de 2a se me olvidó poner que el conjunto monumental es la Ruta del Cister.

Anónimo dijo...

uf

Anónimo dijo...

Marina Muñoz, 2n Bat

1. Estás en el Real Monasterio de Santa María de Santes Creus, también llamado Santas Cruces. Pais: España, Provincia de tarragona. Lugar exacto: Aiguamurcia
2: orden cisterciense.
3: En el año 1835 y como consecuencia de la desamortización de Mendizábal la comunidad abandonó el edificio.
4: Sobre el nombre de Santes Creus, según explica una leyenda, los pastores del lugar, solían en invierno traer a su ganado desde las montañas a las tierras más bajas donde se disfrutaba de un clima más suave. La gran cantidad de ganado dejaba sobre estos terrenos materia orgánica de sus defecaciones y abandono de animales muertos, esto hacía que debido a su putrefacción y cuando se originaban lluvias, durante las noches se desprendieran gases fosforescentes, que formaban unos fuegos fatuos, a la vista de lo cual los pastores lo tomaban como un hecho sobrenatural y milagroso, por lo que iban colocando cruces de madera allí donde la noche anterior habían visto las luces. Esto hizo que se empezara a conocer este territorio con el nombre de «campo o lugar de Santes Creus».