martes, 5 de diciembre de 2017

(4t ESO) La Revolució Industrial

Ací vos deixe un esquemeta que vos pot anar molt bè per a estudiar.




Una presentació que vos ajudarà a estudiar aquest tema. Molt  interessant i fet per un molt bon professional de l'educacióRevolución Industrial
Com funciona la protagonista de la Revolució Industrial, l'estrel.la, la jugadora franquícia...


LA MÀQUINA DE VAPOR



Fent click ací, un curtet flash sobre el desenvolupament del ferrocarril a Europa al llarg del segle XIX



I també per a completar, estudiarem el paper de les dones a la Revolució Industrial, però no parlarem molt del treball infantil per qüestió de temps. Per això i per a completar, vos deixe aquest text que treballarem a classe:

"Trabajo en el pozo de Gawber. No es muy cansado, pero trabajo sin luz y paso miedo. Voy a las cuatro y a veces a las tres y media de la mañana, y salgo a las cinco y media de la tarde. No me duermo nunca. A veces canto cuando hay luz, pero no en la oscuridad, entonces no me atrevo a cantar. No me gusta estar en el pozo. Estoy medio dormida a veces cuando voy por la mañana. Voy a escuela los domingos y aprendo a leer. (...) Me enseñan a rezar (...) He oído hablar de Jesucristo muchas veces. No sé por qué vino a la tierra y no sé por qué murió, pero sé que descansaba su cabeza sobre piedras. Prefiero, de lejos, ir a la escuela que estar en la mina."

Declaraciones de la niña Sarah Gooder, de ocho años de edad. Testimonio recogido por la Comisión Ashley para el estudio de la situación en las minas, 1842.

Com a treball voluntari propose que s'heu de llegir les primeres 100 pàgines del llibre de Ken Follet La Caida de los Gigantes, on el protagonista relata el seu primer dia de treball a una mina anglesa. Molt interessant. Si s'ho llegiu podeu fer una resenya resumint i vos ho contaré

I per acavar, els cinc primers magistrals minuts de la pel.li de Chaplin Tiempos Modernos, on es parodia el paper de l'obrer a la Revolució Industrial i la seua explotació per part del burgués.

No hay comentarios: