lunes, 15 de enero de 2024

(1r ESO) Teories sobre l'evolució humana.


Amb aquest tema de la Prehistòria comencem a estudiar la història de l'Humanitat. Hem fet una introducció prèvia on hem vist les definicions de Història, de Temps i estem aprenent a utilitzar amb correcció el llenguatge propi de la Història i del Temps. Acavarem per sistematitzar.lo tot fent un eix cronològic que podeu vore en una entrada anterior fent click ací.

Primerament presentarem al científic anglés que dona nom a aquesta teoria i que és de les més acceptades actualment. Aquest senyor és Charles Darwin, que va fer un viatge molt llarg de investigació amb el famós vaixell Beagle, estudiant milers d'espécies a tot el món i arriban t a moltes conclusions. 


Però ja sabeu que de vegades les teories no son del tot correctes, encara que les proves ens diguen que sí. Sempre treballem amb suposicions, aplicant el métode científic però sense poder fer una comprovació exacta i convertir en llei universal les nostres conclusions. Açò, els científics socials no podem fer-lo. 

L'evolució de l'esser humà es pot veure des de diferents punts de vista. El de classe... o per a divertir-nos una miqueta, altres visions com la de Erase una vez el hombre 





Però hi han altres divertides teories com aquesta d'un grup català anomenat la Trinca que afirma que l'home ve de... ¡La patata!


Però tornant a les teories serioses i científiques, aquestos dos vídeos explquen les característiques de l'evolución dels homínids que hem de tindre prou clares.



Amb aquesta presentació anem a fer l'explicació del tema.

No hay comentarios: