domingo, 29 de abril de 2012

NOU CONCURS AL BLOG (per a tots els alumnes)



PRESENTACIÓ

El I Concurs de Relats Històrics i de Viatges està emmarcat al pla lector del Departament d’Humanitats del Col.legi Sagrada Família PJO de València i  vol fomentar el gust pel passat, pel medi natural, pel patrimoni històric i per suposat, el gust per la lectura i l’escriptura mitjançant la recreació d’espais geogràfics i dels moments més importants de la Història.

BASES

1.    Els temes dels relats del concurs deuran ajustar-se als següents paràmetres:

                                                   I.            Recreació de fets relacionats amb la Història de la Humanitat des de l’aparició dels primers homínids fins l’any 2000 dC.

                                                 II.            La recreació d’un viatge per qualsevol país, ciutat o espai natural real.

                                               III.            Els personatges podran ser reals o de ficció, encara que el jurat tindrà en consideració la fidelitat i plausibilitat històrica i l’ajust a la realitat desl espais naturals. Heu de ser coherents.

2.    S’estableixen dues categories:

                                                   I.            Categoria A:     alumnes de 1r, 2n i 3r d’ESO.

                                                 II.            Categoria B:     alumnes de 4t d’ESO i 1r de BATXILLERAT.

3.    Hi haurà un PRIMER PREMI en ambdues categories que serà triple (diploma, un llibre i una bonificació del 10% -és a dir, un punt més- en la nota FINAL de Ciències Socials i/o Història del Món Contemporani.

També hi haurà SEGON PREMI en ambdues categories que serà doble (diploma i bonificació del 5% -mig punt més- en la nota FINAL).

Tots els participants rebran un diploma que acredite la vostra participació i el millor somriure possible del profe, que “recordarà” l’actitud positiva que suposa la participació al concurs quan vos haja de posar la nota final del curs.

4.    El relat podrà estar escrit en idioma castellà, valencià o anglés. L’extensió no serà superior a CINC FULLS en tipus de lletra COMIC SANS grandària 12 amb interlineat 1’5 i justificat. Les faltes d’ortografia seran importants en la decisió del jurat. Aneu en cura i utilitzeu els fantàstics mitjans que vos ofereix l’informàtica en l’actualitat.

5.    El temps de presentació dels relats comença el dia 2 de maig i acaba el 30 de maig de 2012. Podreu presentar un màxim de dos relats per persona.

6.    Els relats es presentaran en format paper i es donaran en ma al professor de Ciències Socials i organitzador del concurs, Txema Gil, el qual no serà jurat del concurs. Ho seran altres persones seleccionades per la seua alta qualificació i especialització que estarà assegurada i que vos garanteix el professor organitzador. Amb l’objectiu de garantir la imparcialitat del jurat, els relats es signaran amb un pseudònim. El jurat no sabrà quí sou i no es deixaran influenciar per cap altre aspecte que no siga la qualitat literària i/o fidelitat i rigos històric i geogràfic. Quan presenteu els treballs en una funda de plàstic, acompanyareu el paper imprés on figurarà el títol i el pseudònim,  amb un sobre tancat amb el vostre nom, edat i classe. En la superfície del sobre tancat es podrà llegir el títol del relat, la categoria i el pseudònim utilitzat al concurs. Aquest sobre tancat el custodiarà el professor i s’obrirà després de la votació i decisió final del jurat.

7.    Els premis es faran públics i es lliuraran el dia de la final de la IX edició del concurs anual “El Gran Julio César” emmarcat en els actes de la Setmana Cultural del nostre centre. El dia i lloc exacte s’avisarà amb l’antelació suficient.

8.    Els relats guanyadors o considerats adequats pel professor encara que no hagen sigut premiats, seran publicats al blog de Socials “La Màgia de la Història” i probablement en altres formats si fora possible, tot sempre amb una finalitat educativa i mai no amb cap interés econòmic ni de cap altre tipus pel mig. L’autor o autora mai no perdrà els seus drets sobre les obres escrites.

9.    La decisió del jurat serà inapel·lable. La participació al concurs du implícita l’acceptació de les presents bases. L’organització es reserva el dret d’eliminar els relats que no compleixen les normes de correcció o format indicat a les bases. Qualsevol intent de publicitat, de desvetllament de l’autoria, engany, plagi o còpia de part o de tot el relat durà com a conseqüència la desqualificació immediata del concurs.

Vull agrair a tots d’avantmà la vostra participació que espere siga prou nombrosa. La intenció es que gaudiu de la lecto-escriptura, dels viatges, de la Geografia i de la Història. Participant al concurs desenvolupareu les vostres habilitats i competències: investigació, creativitat, imaginació, capacitats informàtiques, iniciativa personal i moltes altres coses. És una bona oportunitat per a demostrar el vostre talent que està ahí, dins de vosaltres, esperant poder eixir amb una oportunitat com aquesta.


Ànim i molta sort.


Professor Txema Gil

3 comentarios:

Anónimo dijo...

en lo que es referix a que sigam coherents ¿que significa exactament?
Andrea Esteve 1r ESO a.

Carlos Cerdán dijo...

La fuente comic sans no es un poco grande?

Esto... si presentas dos relatos, ¿deberán llevar distintos pseudonimos o el mismo?

Es curiosidad, yo ya tengo bastante con terminar el primero :)

Txema dijo...

Ser coherent significa no montar a un romà en moto o no creuar d'un salt de part a part del mediterrani o no anar en manega curta al himalaia o no demanr una cocacola en la prehistòria... És a dir, no dur burrades ni incoherències històriques. Cal investigar.
M'has entés Andrea?

I Carlos, tal volta si és massa gran però tens cinc fulls. La meua vista està cansad i necessite llegir les cosses grans... El pseudònim potser el mateix o diferent, no té importància. Tu tries.
^
Ànim que dos relats es fan en un plis plas...