lunes, 15 de junio de 2015

Guanyadors del IV Concurs de Relats Curts Històrics i de Viatges edició 2015

El passat dimecres, al marc de la XVII Setmana Cultural del nostre centre es lliuraren els galardons de la quarta edició del...

III Edició Any 2014

Cal dir que la participació enguany ha sigut major i la qualitat a poc a poc va en aument. Vull donar l'enhorabona a tots els alumnes participants pel seu esforç i treball que a ben segur, serà beneficiós per a la seua formació.


També vull donar les gràcies en especial la meua companya María Aragón (professora de Llengua Espanyola a Batxillerat) que ha fet de jurat en aquesta edició per la seua col.laboració desinteresada i les hores invertides en la lectura dels relats. Milers de gràcies.

Els resultats són els següents:

CATEGORIA A (històrics de qualsevol època fins 1972)


Segon Premi

DANIEL MOLINER de 4t d'ESO B

amb el relat CRÓNICAS DE UN MUERTO, un relat que té com a protagonista la vida adolescent de Sofia de Grècia, regina emèrita i mare d'Espanya en l'actualitat i els seus amors de joventut. Enhorabona Dani.


Primer Premi

ANDREA BARBERÁ de 2n de BATXILLERAT

amb el relat OJO CON LOS BIGOTES, una barretja entre Rebelió en la Granja i Jocs de la Fam. Un relat molt orginal que repasa la hist`òria d'Espanya des de 1968, la caiguda del règim franquiste i l'arribada de la democràcia amb uns peculiars protagonistes que cambiaran els temps i la vida dels espanyols amb la seua clau intervenció. Una molt bona idea plasmada de forma molt dinàmica. Enhorabona Andrea.


Merche a l'esquerra i Andrea a la dreta.
La foto no les fa justícia, estaven en mig de la PAU.
Elles són molt, però que molt més guapes.

Patricia a l'esquerra i Dani a la dreta.
Falta Alex Ortiz que eixe dia no pugué vindre.

CATEGORIA B 
(temàtica relacionada amb la Guerra Freda, amb motiu del projecte The Wall)



Segon Premi (EX AEQUO)

MERCHE PITARCH de 2n DE BATXILLERAT i
ALEX ORTIZ DE 1r de BATXILLERAT


MERCHE PITARCH va guanyar aquest premi amb el relat titolat Por un beso de la flaca, un relat on un iaio revela al seu net el secret familiar més important de la seua vida i que explicarà moltes coses al seu curiós net. Ambientat a la Cuba de la revolució de Fidel i dels inicis del Castrisme, hi ha una apassionant història d'espies. Un iaio tranquil que als ulls del seu net es conveteix en heroi. Un molt bon treball que te manté en suspens fins a la fi. Molt bon treball Merche.


ALEX ORTIZ escrigué un relat titolat La inocencia inducida. La cuidada prosa d'Alex ens va sorprendre. Paraules apropiades, varietat de vocabulari, ritme mesurat i calculat... Un molt bon treball que de segur farà disfrutar als amants de les paraules. Un relta ambientat al Niger, amb la Guerra Freda de trasfons on hi ha un joc d'interessos per aconseguir el preciat urani en un moment de carrera armamentística clau per a la Història. Un tema original, ben escrit i molt ben platejat. Enhorabona Alex.


Primer Premi

PATRICIA TÉLLEZ de 4t d'ESO B

amb el relat titolat Cosas de niños un molt original relat ambientat al pati de l'escola, ple de matàfores i referències a la Guerra Freda, on els personatges són els mateixos protagonistes de la fi de la 2n Guerra Mundial i l'inici de la Guerra Freda, amb el tema nuclear i la formació dels blocs presents d'una divertida i original forma. Un relat que sorpren i que és molt fàcil de llegir. Una digna campiona per aquesta edició.

Enhorabona Patricia i no deixes d'escriure. El profe se troba molt orgullós d'haver-te "obligat" a escriure enguany. Tens molt de talent. Només has de deixar-lo eixir.


Moltes gràcies de nou tothom i ens vegem a la V edició. 

Enhorabona als premiats. 

Als pròxims dies publicarem els relats guanyadors al blog.
Espere que els gaudiu igual que ho hem fet nosaltres

No hay comentarios: